Psychologie en praktijk

Prijs: € 26,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Een veelgehoorde klacht van psychologiestudenten is dat ze pas laat in de opleiding kennismaken met de praktijk. De psychologie kent vele toepassingsmogelijkheden, zowel binnen klinische instellingen ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Een veelgehoorde klacht van psychologiestudenten is dat ze pas laat in de opleiding kennismaken met de praktijk. De psychologie kent vele toepassingsmogelijkheden, zowel binnen klinische instellingen als in het bedrijfsleven. In Psychologie en praktijk staan drie toepassingsgebieden centraal: gedrag, persoon en brein. Dit zijn niet de enige toepassingsgebieden, maar ze bestrijken wel het grootste deel van de interesses van afgestudeerden die kiezen voor een niet-onderzoeksgerichte carri├×re. In het domein gedrag staan de arbeids-, organisatie- en personeelspsychologie centraal. In het toepassingsdomein persoon is gekozen voor de psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. Het toepassingsdomein brein stelt de neuropsychologie en de revalidatiepsychologie centraal.

Het doel van dit boek is om eerstejaars psychologiestudenten kennis te laten maken met de praktijk volgens het scientist-practitionermodel.
Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 1
ISBN/EAN 9789059315785
Auteur Kessels, R.
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: