Psychologie van de wetenschap - creativiteit, serendipiteit, de persoonlijke factor en de sociale context

Prijs: € 49,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Honderdduizenden houden zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en technisch ontwikkelingswerk. Maar het zijn maar enkelen die een wetenschappelijke doorbraak teweegbrengen of een vinding doen die h...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Honderdduizenden houden zich bezig met wetenschappelijk onderzoek en technisch ontwikkelingswerk. Maar het zijn maar enkelen die een wetenschappelijke doorbraak teweegbrengen of een vinding doen die het aangezicht van de wereld verandert. Wat gebeurt er bij deze 'creativiteit'? Gaat het om geniale enkelingen of om niet meer dan het zetten van de laatste stap op een door anderen al grotendeels afgelegde weg? Welke rol speelt het toeval bij het doen van ontdekkingen? En hoe zit het met de prestigeslag tussen onderzoekers en de pogingen om door fraude de schijn van creativiteit te wekken? Dit zijn de centrale vragen in dit boek. De kenmerken van de creatieve persoon komen uitgebreid aan bod. Dankzij concrete voorbeelden komt de creativiteit in de wetenschap tot leven. De auteur maakt daarbij dankbaar gebruik van wetenschapsfilosofie, sociologie en geschiedenis.

Pieter van Strien is emeritus hoogleraar psychologie met een nevenbenoeming aan de Faculteit der Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit te Groningen en heeft tal van publicaties op uiteenlopende onderdelen van zijn vak op zijn naam staan.
Uitgever Amsterdam University Press
Druk 2
ISBN/EAN 9789089643056
Auteur Strien, P.J. Van
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: