Psychologische patiëntenzorg in de oncologie handboek voor professionals

Prijs: € 71,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

De psychosociale oncologie richt zich op psychologische en sociale aspecten van kanker en het bevorderen van psychosociale zorg. De eerste druk van 'Psychologische patiëntenzorg in de ­oncologie' heef...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

De psychosociale oncologie richt zich op psychologische en sociale aspecten van kanker en het bevorderen van psychosociale zorg. D
e eerste druk van 'Psychologische patiëntenzorg in de ­oncologie' heeft een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de psychosociaal oncologische kennis in het ­Nederlandse taalgebied. Het veld heeft zich echter de afgelopen acht jaar sterk ontwikkeld. ­Daardoor ontstond behoefte aan een tweede, geheel herziene druk.

Deel 1 richt zich op achtergrondkennis voor de psychologische behandeling van kankerpatiënten: epidemiologie, medische behandeling, genetische aspecten, gevolgen van en omgaan met de ziekte, existentiële aspecten, organisatie van zorg en het proces van sterven.
In deel 2 staan algemene principes van psychosociale hulpverlening centraal: screening op psychosociale problemen, diagnostiek, behandeling vanuit verschillende psychotherapeutische kaders en revalidatie.
In deel 3 ligt de nadruk op specifieke psychosociale problemen als vermoeidheid, pijn, seksualiteit, ontkenning, depressie en angst, agressie, persoonlijkheidsstoornissen, organisch-psychiatrische factoren en niet-reguliere behandeling.

'Psychologische patiëntenzorg in de oncologie' is bedoeld voor alle professionals die te maken hebben met de psychosociale aspecten van kanker: psychologen, maatschappelijk werkenden, verpleegkundigen, huisartsen, medisch specialisten en paramedici. Dankzij de bijdragen van erkende onder­zoekers en psychologen/psychotherapeuten heeft de redactie een uniek, omvattend handboek kunnen samenstellen, bedoeld om de professionalisering van de beroepsgroep te bevorderen en de kennis bijeen te brengen die van belang is voor de kwaliteit van zorg aan patiënten.

Commentaren bij de eerste druk:
¿Dit rijk gevulde boek mag naar mijn mening niet ontbreken op de boekenplank van psychologen en maatschappelijk werkers die werkzaam zijn in het snel groeiende veld van de psycho-oncologie.¿ [Trui Vercruysse in
Uitgever Van Gorcum & Comp. bv
Druk 2
ISBN/EAN 9789023245056
Auteur Haes, J.C.J.M. De
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: