Rechtvaardig en solidair pensioen

Prijs: € 47,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Pensioenen staan volop in de belangstelling. Veel mensen vragen zich af of zij in de toekomst nog AOW krijgen. Moeten we langer blijven werken om de vergrijzing het hoofd te bieden? Zijn de pensioenfo...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Pensioenen staan volop in de belangstelling. Veel mensen vragen zich af of zij in de toekomst nog AOW krijgen. Moeten we langer blijven werken om de vergrijzing het hoofd te bieden? Zijn de pensioenfondsen in ondernemingen en bedrijfstakken wel in staat om al die klappen op de beurs op te vangen? Het debat over de toekomst van ons pensioen is heel actueel.

Van alle kanten worden er voorstellen gedaan om het Nederlandse pensioengebouw overeind te houden. In Rechtvaardig en solidair pensioen wordt onderzocht of deze voorstellen nog passen binnen de bestaande structuur van ons pensioenstelsel of leiden tot een structurele wijziging daarvan. Gaat het om een lik verf, het verplaatsen van een binnenmuur of een andere indeling in het gebouw, of wordt het pensioen-gebouw van zijn fundamenten getild en structureel verbouwd?
Rechtvaardig en solidair pensioen geeft hierop antwoord. Uitvoerig wordt beschreven hoe het pensioengebouw is ontstaan, welke fundamenten het gebouw dragen en waar de belangrijkste leidingen liggen die bij een verbouwing zorgvuldig moeten worden ontzien.

Aanvullende informatie
Lex van Vorselen is politicoloog. Hij werkt als adviseur pensioenen bij Blue Sky Group. Zijn jarenlange ervaring stelt hem in staat om de actuele pensioenproblematiek helder en inzichtelijk te beschrijven.

Lex van Vorselen is één van de drie inleiders bij het aanstaande jaarlijkse Politicibijeenkomst. Het thema van de bijeenkomst van 21 november 2008 is: het ideale pensioenstelsel.

Onlangs schreef Lex van Vorselen een gastcolumn voor de Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen. www.opf.nl


Uitgever Kluwer bv
Druk 1
ISBN/EAN 9789013056488
Auteur Vorselen. L. van
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: