Samen werken

Prijs: € 28,00
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

In veel beroepen is de samenwerking van cruciaal belang. Een goede samenwerking vergroot de effectiviteit en efficiëntie en werkt heel inspirerend. Dit boek gaat over de rol die de persoonlijkheid sp...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

In veel beroepen is de samenwerking van cruciaal belang. Een goede samenwerking vergroot de effectiviteit en efficiƫntie en werkt heel inspirerend.

Dit boek gaat over de rol die de persoonlijkheid speelt in de samenwerking.

Eik hoofdstuk bevat naast theoretische beschouwingen en uitleg ook praktische opdrachten. Deze zijn gericht op vergroting van het zelfinzicht en het leren praktisch om te gaan met de kennis en de vaardigheden die in dit boek behandeld worden.

Eik hoofdstuk eindigt met een korte samenvatting in de vorm van een aantal tips die het samenwerken kunnen verbeteren. In de algemene inleiding worden de algemeen psychologische processen beschreven die een belangrijke rol spelen bij het omgaan met elkaar. Ze geven het kader aan van waaruit het handelen van de mens begrepen kan worden. Aan de hand van een persoonlijkheidstypologie, gebaseerd op Jung, geeft de auteur inzicht in diverse mogelijke reactiepatronen van mensen. Ook worden de verschillende manieren van leren beschreven en in verband gebracht met deze persoonlijkheidstypologie. De consequenties van de leerstijl en de persoonlijkheidstypologie voor het samenwerken komen uitgebreid ter sprake. De belemmeringen die iemand bij zichzelf en bij anderen kan tegenkomen tijdens het samenwerken worden besproken, evenals mogelijke manieren om daar mee om te gaan.
Uitgever Boom uitgevers Den Haag
Druk 3
ISBN/EAN 9789024414314
Auteur Vries-Geervliet, L. De
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: