Schrijfcodes

Prijs: € 29,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Schrijfcodes is een praktische hulp voor studenten bij het schrijven van zakelijke teksten. Het is een handig gebruiksboek zonder al te langdradige theorieën. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditca...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Schrijfcodes is een praktische hulp voor studenten bij het schrijven van zakelijke teksten. Het is een handig gebruiksboek zonder al te langdradige theorieën.

Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot het online boek.

Schrijfcodes biedt hulp op twee niveaus: op micro- en macroniveau. Op microniveau worden vrijwel alle schrijfproblemen behandeld volgens het systeem: uitleg, voorbeeld en advies. Ieder probleem heeft een eigen code en is ingedeeld in een categorie als Helderheid, Gepastheid of Correctheid. Alle problemen staan overzichtelijk bij elkaar op een kaart met doorverwijzing naar het boek. Op macroniveau wordt hulp geboden bij complexe teksten, zoals scripties, sollicitatiebrieven of nota’s. Stap voor stap worden studenten geholpen de tekst goed op te bouwen. Do’s en don’ts helpen de vele valkuilen te vermijden.

Uitleg over de hoogstnoodzakelijke regels, bijvoorbeeld de spellings- en interpunctieregels, wordt door de auteurs op een zodanige manier gegeven dat de ‘snapkans’ het grootst is.

Voor de meeste taalproblemen staan er oefeningen met uitwerkingen in het boek én op de bijbehorende site. Daar is ook een diagnostische toets te vinden.
Let op: de Campuz Creditcard is niet aanwezig,(of werkt niet) als je dit artikel tweedehands aanschaft
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 3
ISBN/EAN 9789001807788
Auteur Lohman, A.
Vakken Letterkunde

Anderen bestelden ook: