Sociale vaardigheden voor leidinggevenden

Prijs: € 19,50
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

SOCIALE VAARDIGHEDEN VOOR LEIDINGGEVENDENVoor hbo'ers en academici zijn communicatieve en sociale vaar-digheden van groot belang. Werkgevers blijken deze voor leidinggevenden vaak belangrijker te vind...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

SOCIALE VAARDIGHEDEN VOOR LEIDINGGEVENDEN
Voor hbo'ers en academici zijn communicatieve en sociale vaar-digheden van groot belang. Werkgevers blijken deze voor leidinggevenden vaak belangrijker te vinden dan studieresultaten,
werkervaring en vakinhoudelijke kennis. Besluit-vorming, conflicthantering, voorzitten, het geven van een presentatie, onderhandelen, omgaan met culturele verschillen en samenwerking: in Sociale vaardigheden voor leidinggevenden komen al deze vaardigheden uitgebreid aan de orde.
In ieder hoofdstuk wordt een van de zeven speci-fieke vaardigheden besproken, waarbij de auteur steeds theorie uit de sociale psychologie combi-neert met aanwijzingen voor de praktijk. Hij wijst op veelgemaakte fouten, doet suggesties om deze fouten te voorkomen en geeft bij iedere vaardigheid een lijst van aandachtspunten. Verder zijn bij ieder hoofdstuk oefeningen opgenomen waarmee de lezer de stof in praktijk kan brengen. Het hoofd-stuk 'omgaan met culturele diversiteit', een zeer actueel thema in de hedendaagse multiculturele onderneming, neemt een speciale plaats in. Tot slot beschrijft Van Oudenhoven een voorbeeldopzet voor een practicum sociale vaardigheden, waarbij alle organisatorische en didactische aspecten ter sprake komen.
Dit boek is bestemd voor iedereen die een leiding-gevende functie ambieert of zijn vaardigheden op dit gebied wil verbeteren.
Jan Pieter van Oudenhoven is als hoogleraar cross-culturele psychologie verbonden aan de Rijksuni-versiteit Groningen.
Uitgever Uitgeverij Coutinho BV
Druk 2
ISBN/EAN 9789046900154
Auteur Oudenhoven, J.P. van
Vakken beroepsonderwijs

Anderen bestelden ook: