Statistiek voor audit en controling

Prijs: € 58,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

STATISTIEK VOOR AUDIT EN CONTROLLING is bedoeld voor studenten die een opleiding accountancy volgen, maar is ook geschikt voor studenten bedrijfseconomie. Het boek is praktisch van opzet, met praktijk...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

STATISTIEK VOOR AUDIT EN CONTROLLING is bedoeld voor studenten die een opleiding accountancy volgen, maar is ook geschikt voor studenten bedrijfseconomie. Het boek is praktisch van opzet, met praktijkvoorbeelden wordt steeds de link gelegd tussen de statistiek en de beroepspraktijk. De besproken technieken sluiten naadloos aan op het vak statistiek bij Nyenrode.

Als instroomniveau wordt basiskennis statistiek verwacht met onder meer kennis van centrum- en spreidingsmaten, kansberekeningen en kansverdelingen.

Elk hoofdstuk begint met een case van waaruit de probleemstelling is geformuleerd, gevolgd door een opsomming van de leerdoelen. Door korte opdrachten in de tekst wordt de student gestimuleerd kritisch mee te denken bij de bespreking van de theorie. Bij de uitwerking van de opgaven wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Excel als rekenmachine, tabel of analysetool bij het inlezen en verwerken van grote databestanden. Bij het onderwerp regressie kan SPSS worden gebruikt maar dit is geen vereiste. Via de website www.academicservice.nl zijn hulpbestanden beschikbaar: de databestanden voor de opgaven en op Excel gebaseerde software voor percentageschatting met hypergeometrische verdelingen.
Uitgever BIM Media
Druk 3
ISBN/EAN 9789039526354
Auteur Touw, P.
Vakken Wiskunde

Anderen bestelden ook: