Studeren met dyslexie

Prijs: € 21,42
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Dyslexie is bij vele studenten de oorzaak van onnodige studievertraging en studie-uitval. Drie tot vijf procent van de studentenpopulatie heeft dyslexie. Het boek verschaft informatie over kritische ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving


Dyslexie is bij vele studenten de oorzaak van onnodige studievertraging en studie-uitval. Drie tot vijf procent van de studentenpopulatie heeft dyslexie.

Het boek verschaft informatie over kritische momenten tijdens de studie, signalering door docenten en mentoren, regelingen en voorzieningen. Via een inventarisatielijst studieproblemen en een checklist meervoudige intelligentie kunnen zwakke en sterke punten in kaart worden gebracht. Daarna biedt het boek direct ondersteunende tips voor de oplossing van de studieproblemen. Daarbij wijst het ook op de mogelijkheden met computerprogramma's. Een laatste deel behandelt de steeds terugkerende discussiepunten rond dyslexie in het onderwijs en geeft suggesties voor de aanpak binnen onderwijsinstellingen.
Deze uitgave is in de eerste plaats geschreven voor studenten met dyslexie. Uiteraard is het boek evenzeer van belang voor hun docenten, mentoren, begeleiders. Maar ook leerlingbegeleiders in het voortgezet onderwijs vinden hier meteen toepasbare informatie.

Uitgever Maklu Publishers
Druk 2
ISBN/EAN 9789044112993
Auteur Hofmeester, N.
Vakken Algemeen

Anderen bestelden ook: