Taalbewust beroepsonderwijs

Prijs: € 38,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

In alle vakken -dus niet alleen in de lessen Nederlands- is aandacht voor taalvaardigheid essentieel: met een goede beheersing van de taal is het makkelijker om een vak te leren. Door problemen met d...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

In alle vakken -dus niet alleen in de lessen Nederlands- is aandacht voor taalvaardigheid essentieel: met een goede beheersing van de taal is het makkelijker om een vak te leren. Door problemen met de taalvaardigheid vinden veel leerlingen in het (v)mbo het echter lastig om verslagen en werkstukken te schrijven of presentaties te geven. Waardoor zij onder de maat presteren. Taalbewust beroepsonderwijs prikkelt docenten Nederlands en beroepsvakdocenten om hun lesactiviteiten taalstimulerend, efficiƫnt en leerzaam in te richten.

Deze uitgave beschrijft effectieve didactiek in het (v)mbo aan de hand van vijf vuistregels: werk doelgericht, zorg voor leerzaam taalaanbod, werk aan woordenschat, stimuleer interactie en reflecteer op inhoud, vorm en aanpak. Deze vuistregels worden toegepast in acht concrete onderwijssituaties, waaronder: studieteksten begrijpen, een verslag of werkstuk schrijven, overleggen, presentaties geven en reflectiegesprekken voeren. Elk voorbeeld sluit af met een praktijkopdracht voor de docent.
Uitgever Uitgeverij Coutinho BV
Druk 1
ISBN/EAN 9789046903742
Auteur Bolle, Tiba Meelis, Inge van
Vakken Letterkunde

Anderen bestelden ook: