Taalvaardig in het hbo

Prijs: € 30,75
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Goed Nederlands is een beroepscompetentie. Speciaal voor studenten die Nederlands als tweede taal hebben is daarom Taalvaardig in het HBO ontwikkeld. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een ...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Goed Nederlands is een beroepscompetentie. Speciaal voor studenten die Nederlands als tweede taal hebben is daarom Taalvaardig in het HBO ontwikkeld. Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot het online boek.

Wie een hbo-opleiding volgt, krijgt te maken met woorden en teksten die een hoger beroep doen op de taalvaardigheid. Je komt woorden tegen die je niet kent – en die in veel gevallen niet corresponderen met concrete begrippen. Zelfs als alle woorden bekend zijn, kunnen studieboeken ingewikkeld zijn. Het is van belang goed te leren omgaan met nieuwe woorden en moeilijk toegankelijke teksten: voor succes in de opleiding en het latere beroep.

Ook aan de taalproductie worden hoge eisen gesteld. Projectverslagen moeten niet alleen voldoen aan de projectopdracht en de eisen voor een goed verslag, maar ook getuigen van goed taalgebruik op hbo-niveau.

Taalvaardig in het hbo is een boek dat speciaal geschreven is voor NT2 studenten. Het eerste hoofdstuk gaat over hbo-woorden en strategieën om deze te leren. Het tweede hoofdstuk behandelt hbo-teksten en strategieën om ingewikkelde passages efficiënt en effectief te lezen. Hoofdstuk drie bevat adviezen en strategieën waarmee je sneller en beter kan schrijven: onderzoeksverslagen, reflectieverslagen en zakelijke correspondentie. Hoofdstuk vier biedt je ideeën en oefeningen voor betere mondelinge presentaties. Hoofdstuk vijf, het laatste hoofdstuk, gaat in op 'vreemde' taalfouten die NT2-studenten maken en die ertoe kunnen leiden dat de opdrachtgever (de docent) je niet of volstrekt verkeerd begrijpt.

Bij Taalvaardig in het hbo hoort een gevarieerde website met veel oefeningen, waarmee je actief je taalvaardigheid kunt ontwikkelen.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 1
ISBN/EAN 9789001774455
Auteur Hogen, R. van
Vakken Letterkunde

Anderen bestelden ook: