Tien jaar euro

Prijs: € 16,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

De bevalling duurde enkele decennia, maar uiteindelijk kwam hij er: de euro. Met de introductie van deze munt in 1999 heeft Europa voor een drastische verandering gezorgd in het mondiale economische l...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

De bevalling duurde enkele decennia, maar uiteindelijk kwam hij er: de euro. Met de introductie van deze munt in 1999 heeft Europa voor een drastische verandering gezorgd in het mondiale economische landschap. Nooit eerder besloten zo veel grote economieën hun nationale munt in te leveren voor een gezamenlijke valuta.

Hoe zag dat eerste decennium eruit voor de euro? Leidde de munt, zoals beloofd, tot hogere economische groei en voorspoed in de aangesloten landen of stelde ze teleur? In het begin was er weinig liefde tussen de Europeanen en hun nieuwe geld. Is dat nu anders?

Op basis van diepgaande analyses en gesprekken met nauw betrokkenen bij de vroege voorbereidingen voor de invoering van de euro en vooraanstaande economen uit binnen- en buitenland, gaat Edin Mujagic op zoek naar de antwoorden.

De auteur blikt ook vooruit en bekijkt wat het tweede decennium voor de euro in petto heeft. Dat decennium zal stukken lastiger zijn dan het eerste en niet alleen door de huidige economische crisis. Zal de euro na die lastige jaren komen bovendrijven als dé onbetwiste wereldmunt en de Amerikaanse dollar van de troon stoten? Of zal de euro zo gehavend uit de strijd komen dat zijn voortbestaan in gevaar komt?Auteur:

Edin Mujagic (1977) is econoom en is geboren in Bosnië-Herzegovina. Hij studeerde monetaire en macro-economie aan de Universiteit van Tilburg (1998-2002) en is aan dezelfde universiteit bezig met zijn promotieonderzoek over de relatie tussen de Europese Centrale Bank en het Europees Parlement.

Sinds 2004 is hij redacteur economie van het zakenblad FEM waar hij over macro-economie, monetaire zaken en financiële markten schrijft. Daarvoor werkte hij als economisch analist bij Interest & Currency Consultants in Utrecht
Uitgever Reed Business Information
Druk 0
ISBN/EAN 9789068829679
Auteur Mujagic, e.
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: