De tijd op schrift - een selectie van bronteksten uit het nederlands tijdschrift voor geneeskunde 1857 - 1957

Prijs: € 34,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Het begin van de 'moderne', natuurwetenschappelijk georiënteerde en gefundeerde geneeskunde kan men dateren rond 1860. De verschijning in januari 1857 van het eerste nummer van het Nederlandsch Tijds...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Het begin van de 'moderne', natuurwetenschappelijk georiƫnteerde en gefundeerde geneeskunde kan men dateren rond 1860.

De verschijning in januari 1857 van het eerste nummer van het Nederlandsch Tijdschrift voor Geneeskunde mag men voor Nederland beschouwen als de markering van het begin van dit nieuwe tijdvak in de medische geschiedenis. In de daaropvolgende eeuw bleef 'het Tijdschrift' voor de Nederlandse medicus de belangrijkste bron om op de hoogte te blijven van de ingrijpende veranderingen die zich voltrokken in de geneeskunde en gezondheidszorg. Wie belangstelling heeft voor het ontstaan en de ontwikkeling van de 'moderne' geneeskunde, kan terecht in allerlei medisch-historische hand en leerboeken. Zulke naslagwerken en andere historische studies bieden, verhalend of meer betogend, een beeld-op-afstand van het denken en handelen in de geneeskunde en van de organisatie en dynamiek van de gezondheidszorg.

In De Tijd op Schrift echter worden belangstellenden meegenomen naar de tijd zelf, door uit de eerste honderd jaargangen (1857-1957) van het Nederlandsch Tijdschrift voor Geneeskunde in totaal 273 'bronteksten' te presenteren.

Teksten van ooggetuigen-van-toen, van praktiserende medici die 'bij de tijd' wilden blijven en van medisch-wetenschappelijke onderzoekers die hun bijdragen leverden aan deze ontwikkeling van de geneeskunde en gezondheidszorg, maar ook teksten waarin de redactie haar lezers op de hoogte hield van de verschijning van belangrijke boeken, van allerlei wetenswaardigheden uit de internationale en nationale medische wereld, en van de biografische bijzonderheden van meer of minder beroemde medici.
Uitgever Erasmus Publishing
Druk 1
ISBN/EAN 9789052351926
Auteur Lieburg, M.J. van
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: