Vasculaire geneeskunde reeks praktische huisartsgeneeskunde

Prijs: € 62,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke doodsoorzaak in de westerse wereld. Veel voorkomende oorzaken zijn onder andere het hartinfarct, het herseninfarct (beroerte) en een hoge bloeddruk. De Vascul...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke doodsoorzaak in de westerse wereld. Veel voorkomende oorzaken zijn onder andere het hartinfarct, het herseninfarct (beroerte) en een hoge bloeddruk. De Vasculaire geneeskunde analyseert en behandelt aandoeningen, maar heeft ook oog voor de risicofactoren die eraan ten grondslag liggen (zoals suikerziekte, overgewicht of een hoog cholesterolgehalte).

Vasculaire aandoeningen bespreekt de aandoeningen en risicofactoren van hart- en vaakziekten steeds tweeledig. Elk van de eerste dertien hoofdstukken bestaat uit een algemeen deel en een klachtgericht deel. In het algemene deel is er aandacht voor onder andere epidemiologie, diagnose, preventie en behandeling van de betreffende aandoening.

In het klachtgerichte deel geeft het boek aan de hand van casuïstiek verhelderende voorbeelden, die de huisarts goed van pas komen in zijn praktijk. Bovendien bevatten deze delen leesadviezen, zoals verwijzingen naar NHG-standaarden, CBO-richtlijnen en websites.

Het laatste hoofdstuk is volledig gewijd aan de rol van de nurse practitioners en praktijkverpleegkundige in de Vasculaire aandoeningen.
Uitgever Bohn Stafleu Van Loghum
Druk 1
ISBN/EAN 9789031355440
Auteur PRINS
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: