De verbindende rekenkamer

Prijs: € 24,99
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Meer en meer rekenkamers in Nederland beproeven onconventionele vormen van rekenkameronderzoek. De meerwaarde van deze aanpakken is vaak groot.Aan de hand van voorbeelden van dergelijke aanpakken leve...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Meer en meer rekenkamers in Nederland beproeven onconventionele vormen van rekenkameronderzoek. De meerwaarde van deze aanpakken is vaak groot.

Aan de hand van voorbeelden van dergelijke aanpakken levert deze bundel een door de praktijk geïnspireerde bijdrage aan de versterking van de positie van rekenkamers binnen het decentrale bestuur. Deze voorbeelden laten zien dat rekenkamers als geen ander in staat zijn om voor de raden relevante informatie te verzamelen en te presenteren.

Uit de bundel komt bovendien een zeer belangrijke kwaliteit van rekenkamers naar voren, namelijk dat zij bij uitstek instanties zijn die verschillende spelers in het decentrale bestuur bij elkaar kunnen brengen en op basis van inhoud constructief overleg mogelijk maken, over politieke scheidslijnen heen. Dat is een kwaliteit van rekenkamers die bijdraagt aan een structurele versterking van het bestuur.

Uitgever Kluwer bv
Druk 1
ISBN/EAN 9789013116120
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: