Verpleegkundige besluitvorming

Prijs: € 14,75
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Deze module gaat over het verpleegkundig proces en de besluitvorming hierover. Methodisch werken, en klinisch redeneren in het bijzonder, zijn van groot belang voor een goede uitoefening van het vak v...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Deze module gaat over het verpleegkundig proces en de besluitvorming hierover. Methodisch werken, en klinisch redeneren in het bijzonder, zijn van groot belang voor een goede uitoefening van het vak verpleegkunde.

Allereerst worden het verpleegkundig proces en de klinische besluitvorming behandeld. Om tot besluitvorming te komen dienen gegevens worden
verzameld, o.a. via de anamnese. Daarbij wordt ingegaan op de functionele gezondheidspatronen van Gordon als structuur voor de anamnese.
Verder wordt aandacht besteed aan het stellen van diagnoses en beoogde resultaten en het selecteren van interventies. Ook wordt het belang van
uniforme, verpleegkundige taal besproken.
Tenslotte wordt ingegaan op hulpmiddelen bij de besluitvorming, zoals het verpleegkundig dossier en de klinische paden. De in deze module behandelde stof wordt inzichtelijk gemaakt met behulp van casuïstiek.

Deze module vormt een prima inleiding op methodisch werken en is primair bedoeld voor mbo-studenten en 1e jaars hbo-studenten. Voor verdiepingsliteratuur verwijzen wij naar de uitgave Effectief Verplegen 0. Handboek voor evidence based verpleegkundig handelen. Daarin ligt het accent niet zozeer op het methodisch werken, maar meer op klinisch redeneren, de toepassing van (evidence based) kennis en gebruikmaking van beschikbare hulpmiddelen om het verpleegkundig handelen te kunnen onderbouwen.

Beide uitgaven scheppen de noodzakelijke theoretische voorwaarden om beschikbare kennis over diagnoses en interventies van verpleegproblemen in praktijk te brengen. De evidence based kennis over diagnoses en interventies bij 37 verschillende verpleegproblemen vinden studenten in de uitgaven Effectief Verplegen 1, 2 en 3.
Uitgever Noordhoff Uitgevers
Druk 3
ISBN/EAN 9789057401091
Auteur Eliens, A.M.
Vakken Verzorging

Anderen bestelden ook: