De vioolbouwer van auschwitz

Prijs: € 12,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Auschwitz, een mensonwaardig oord, waar niemand meer opkijkt van geweld, lijfstraffen en de dood. De gevangenen, onder wie de joodse Daniel, zijn murw door de ellende waarin ze verkeren. Daniel weet z...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Auschwitz, een mensonwaardig oord, waar niemand meer opkijkt van geweld, lijfstraffen en de dood. De gevangenen, onder wie de joodse Daniel, zijn murw door de ellende waarin ze verkeren. Daniel weet zich in die hel staande te houden door werk als timmerman te verrichten. Dan ontdekt de kampcommandant Daniels ware beroep en hij daagt hem uit: Daniel moet een viool maken met een perfect geluid. Daniel gaat aan de slag, niet wetend wat de gevolgen zijn als hij niet zal slagen.

Maria Àngels Anglada (1930-1999) is een van de grootste Catalaanse schrijvers. Ze werd bekroond met de Josep Pla-prijs in 1978 voor haar roman Les closes en verwierf roem met haar romans No em dic Laura (1981) en Quadem d¿Aram (1997). Naast romans schreef ze poëzie, kinderboeken, essays en literaire kritieken.

Een klein meesterwerk uit de Catalaanse literatuur, dat wordt verfilmd door Sharon von Wietersheim. Het verhaal en de verfilming liggen in de lijn van The Pianist.
Uitgever De Geus B.V.
Druk 1
ISBN/EAN 9789044514384
Auteur Angels anglada, m.
Vakken Nederlands

Anderen bestelden ook: