Volg het witte konijn

Prijs: € 4,95
Verwachte levertijd: 5 werkdagen

Omschrijving

Verwondering is het begin van alle filosofie, zegt Aristoteles. Filosofen zoeken zowel vanuit hun nieuwsgierigheid als verwondering naar verklaringen voor het leven van alledag. Terwijl natuurwetensch...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Verwondering is het begin van alle filosofie, zegt Aristoteles. Filosofen zoeken zowel vanuit hun nieuwsgierigheid als verwondering naar verklaringen voor het leven van alledag. Terwijl natuurwetenschappers willen weten waarom iets gebeurt, richten filosofen zich op het wezen van de dingen en stellen 'watvragen' zoals: Wat is kennis? Wat zijn natuurwetten? Wat is de dood? Ook is filosofie de wetenschap van fundamentele begrippen die ons helpen de werkelijkheid om ons heen te begrijpen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan ruimte, tijd, taal, betekenis, waarheid, rechtvaardigheid of schoonheid.

Volg het witte konijn ... in de wereld van de filosofie is een inleiding in de moderne filosofie. In tien hoofdstukken wordt op heldere en toegankelijke wijze antwoord gegeven op grote filosofische vragen zoals: Kun je zonder gevoelens leven? Bestaat God? Kunnen we onze beslissingen vrij nemen? Waarom is schoonheid belangrijk?

- Philipp Hübl is hoogleraar theoretische filosofie aan de Universiteit van Stuttgart. Hij heeft filosofie en taalwetenschap gestudeerd in Berlijn, Berkely, New York en Oxford.
Uitgever Amsterdam University Press
Druk 1
ISBN/EAN 9789089646859
Auteur Hubl, Philipp
Vakken Filosofie

Anderen bestelden ook: