De waanzin rond wilders psychologie van de polarisatie in nederland

Prijs: € 9,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Wat is er aan de hand met Nederland? Waar is de polarisatie begonnen, en wanneer de verhuftering in de sociale omgang? Hoe kan het dat het populisme van Wilders bij dat alles alleen maar garen lijkt t...
Lees meer

Uitgebreide omschrijving

Wat is er aan de hand met Nederland? Waar is de polarisatie begonnen, en wanneer de verhuftering in de sociale omgang? Hoe kan het dat het populisme van Wilders bij dat alles alleen maar garen lijkt te spinnen?

In De waanzin rond Wilders beschrijft Joost Bosland, psychotherapeut, hoe de Nederlanders, onzeker geworden door de toenemende individualisering, massaal op zoek zijn gegaan naar simpele antwoorden op moeilijke vragen en hun angsten zijn gaan afreageren op landgenoten met een andere culturele achtergrond. Mensen als Wilders en Verdonk spelen daar met hun stemmingmakerij handig op in.

Deze verschijnselen lijken op zaken die in de psychiatrie al jaren bekend zijn, zoals borderline en regressie. Wat kunnen therapeuten ons leren over de omgang met deze staat van opwinding? Hoe kunnen we uit de beklemmende tweespalt komen die na 9/11 is ontstaan? In elk geval niet, betoogt Bosland, door voortdurend de aandacht te blijven richten op de persoon van Wilders, maar integendeel door onze hand in eigen boezem te steken en zelf te zorgen voor herstel van de sociale samenhang.
Uitgever Uitgeverij Balans
Druk 1
ISBN/EAN 9789460032332
Auteur Bosland, J.
Vakken Maatschappijwetenschappen

Anderen bestelden ook: