Bij welke reorganisatie werk jij? over het verschil tussen managen en organiseren

Prijs: € 29,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Managen is fundamenteel wat anders dan organiseren! Bij managen gaat het om een gedachte werkelijkheid (B) uit te rollen over de realiteit van alledag (A). Als dat correct is gebeurd, dat wil zeggen c...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Managen is fundamenteel wat anders dan organiseren! Bij managen gaat het om een gedachte werkelijkheid (B) uit te rollen over de realiteit van alledag (A). Als dat correct is gebeurd, dat wil zeggen conform de planning, dan zeggen we dat het goed is gemanaged. We vinken het af en vinden dat het daarmee klaar en afgehandeld is. Maar waarom blijven organisaties dan toch steeds weer tegen dezelfde problemen aanlopen? Waarom steeds weer opnieuw al die reorganisaties? De kernvraag zou moeten zijn: we hebben de vinkjes gezet, maar is het nu ook echt goed georganiseerd? Werkt het als geheel? En werkt het ook goed in de praktijk? De Jeugdzorg, met soms wel twintig hulpverleners rond een kind, is een prachtig, maar pijnlijk voorbeeld. Hoe krijgen we de organisatie bij de klant en niet hoe krijgen we de klant (aangepast) bij de organisatie?
In Bij welke reorganisatie werk jij? willen de auteurs de lezer een visie op organiseren en op managen aanreiken. De auteurs laten veel praktijkvoorbeelden de revue passeren, die goed zijn gemanaged maar slecht georganiseerd. Wat is er fout gegaan en hoe zou dat beter kunnen? Zij putten daarbij uit voorbeelden uit de profit- en not-for-profitsector. Bij welke reorganisatie werk jij? is een inspirerend boek dat is voorzien van prachtige foto¿s, kritische artikelen en verdiepende interviews. Het biedt heldere inzichten en helpt u aan de hand van actuele thema¿s uw organisatie menselijker, klantgerichter en efficiënter te organiseren.
Uitgever Van Duuren Media
Druk 1
ISBN/EAN 9789089650221
Auteur Peters, J., Heringa, H.
Vakken economie en ondernemen

Anderen bestelden ook: