Werk aan fysiek werk!

Prijs: € 24,90
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Ongeveer een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking verricht fysieke arbeid. Fysieke arbeid is een bijzondere vorm van arbeid vanwege de positie op de arbeidsmarkt, het imago, maar vooral vanwege d...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Ongeveer een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking verricht fysieke arbeid. Fysieke arbeid is een bijzondere vorm van arbeid vanwege de positie op de arbeidsmarkt, het imago, maar vooral vanwege de directe invloed die het werk heeft op de gezondheid. Dit bijzondere karakter van fysiek werk maakt 'duurzame inzetbaarheid' een lastig thema en veel bedrijven worstelen dan ook met de vraag hoe zij dit op een verantwoorde manier kunnen invullen.Dit boek geeft antwoord op die vraag. Niet vanuit het smalle perspectief van de ergonomie of de fysieke belasting, maar vanuit een brede, bedrijfskundige kijk op alle relevante aandachtsgebieden.Gangbare aandachtsgebieden, zoals de werkplek, inzetbaarheid en leefstijl worden in één concept gekoppeld een drietal unieke elementen in de benadering van de problematiek, namelijk: training en coaching van arbeidsmotoriek, een arbeidsgerichte omgang met blessures en de aandacht voor het vakmanschap van de medewerkers.

'Werk aan Fysiek Werk!' zou een aanzet kunnen zijn voor een standaard in een verantwoorde omgang met fysieke arbeid. Bedrijven kunnen het concept praktisch toepassen om de stand van zaken in hun organisatie te bepalen, om inspiratie op te doen voor een verantwoord beleid of om de juiste vragen te formuleren aan hun dienstverleners. Instanties zoals het beroepsonderwijs en de (bedrijfs-) gezondheidszorg kunnen in het boek een uitdaging vinden voor het verbeteren van hun dienstverlening.
Uitgever Damon Uitgeverij
Druk 1
ISBN/EAN 9789460361661
Auteur Wijdeven, B. van de
Vakken Algemeen

Anderen bestelden ook: