Wij denken over de mens inleiding

Prijs: € 11,90
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Methode filosofie voor de tweede fase van HAVO en VWO WIJ DENKEN OVER is een methode filosofie voor de tweede fase van HAVO/VWO die voorbereidt op het eindexamen. Ook in dit tweede inleidende deel...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving


Methode filosofie voor de tweede fase van HAVO en VWO

WIJ DENKEN OVER is een methode filosofie voor de tweede fase van HAVO/VWO die voorbereidt op het eindexamen.
Ook in dit tweede inleidende deel is het aantal vragen en opdrachten groot. De docent(e) heeft daardoor extra vrijheid om een selectie te maken. De verschillende vaardigheden zijn te onderscheiden in: basis- of instrumentele vaardigheden (leesvaardigheid, spreekvaardigheid), strategische vaardigheden (probleemoplosvaardigheden, informatievaardigheden en onderzoeksvaardigheden) en studievaardigheden (oriƫnteren, plannen, evalueren, proces bewaken). Deze vaardigheden komen aan bod in dit tweede inleidende deel.

Inhoud
1: inleiding, mensbeeld en zelfbeeld, mens en metafoor, drie niveaus van mensbeelden, wetenschap en mensbeeld, geschiedenis, wij en de anderen, Plato en de ziel, de ontwikkeling in fasen, Bijbel en mensbeeld.
2: mensbeelden in de filosofie, het mensbeeld van Plato, het cartesiaanse mensbeeld, mens en machine, het existentialistische mensbeeld, het structuralistische mensbeeld, het dialectische mensbeeld, het psychoanalytische mensbeeld, het behaviouristische mensbeeld, het nomadische mensbeeld.
3: zijn wij dieren?
Bijlage: Socratisch gesprek


Uitgever Damon uitgeverij
Druk 1
ISBN/EAN 9789055732722
Auteur SCHWAB
Vakken Filosofie

Anderen bestelden ook: