Wiskunde voor de basisschool

Prijs: € 5,99
Verwachte levertijd: 3 werkdagen
 

Omschrijving

Met Wiskunde voor de Basisschool maken de leerlingen kennis met eenvoudige algebra en meetkunde. Uitdagend rekenen richting het Voortgezet Onderwijs! Wiskunde bestaat uit een groot aantal verschillend...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Met Wiskunde voor de Basisschool maken de leerlingen kennis met eenvoudige algebra en meetkunde. Uitdagend rekenen richting het Voortgezet Onderwijs!
Wiskunde bestaat uit een groot aantal verschillende manieren van rekenen en meten. Het lijkt ingewikkeld en abstract, maar dankzij de heldere uitleg in dit werkboek kan wiskunde prima aangeboden worden op de basisschool.

De onderwerpen worden per hoofdstuk aangeboden en beginnen met een korte uitleg. Daarna volgen een aantal gevarieerde oefeningen.
In de eerste zes hoofdstukken staan de getallen en letters centraal. In de wiskunde heet deze manier van rekenen algebra. Het gaat hier om variabelen, vergelijkingen en verzamelingen. Ook komen de onderwerpen machtsverheffen en worteltrekken aan bod en wordt het assenstelsel aangestipt.
De laatste hoofdstukken gaan over meetkunde. De leerlingen leren hoe ze de omtrek en de oppervlakte van driehoeken, parallellogrammen, trapeziums en cirkels kunnen uitrekenen. Ook wordt ingegaan op het berekenen van de oppervlakte en inhoud van de kubus. Spiegelen is het laatste onderwerp. Als afsluiter is er de Kwis-kunde; alle weetjes uit het boek nog eens op een rijtje.

In dit werkboek kan zelfstandig gewerkt worden, maar het is ook leuk om de oefeningen klassikaal aan te bieden. Leerlingen die vlot met hun taak klaar zijn, kunnen hiermee extra verdieping stof aangeboden krijgen.

Uitgever Kinheim Marketing bv
Druk 2
ISBN/EAN 9789060523544
Auteur Schijndel, P. van
Vakken Wiskunde
Prijs: € 5,99

Anderen bestelden ook: