Xbrl voor accountants

Prijs: € 29,50
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Accountancy nieuwsmemo 3XBRL voor accountantsDeze uitgave in de Accountancynieuws memoreeks biedt accountants en andere geïnteresseerden een heIdere en compacte introductie in eXtensible Business Repo...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Accountancy nieuws
memo 3
XBRL voor accountants
Deze uitgave in de Accountancynieuws memoreeks biedt accountants en andere geïnteresseerden een heIdere en compacte introductie in eXtensible Business Reporting Language of kortweg XBRL. Er is op zijn minst één goede reden waarom een accountant XBRL niet kan negeren. De Nederlandse overheid vindt XBRL namelijk zo belangrijk dat vanaf 1 januari 2007 alle ondernemingen in Nederland hun elektronische formulieren voor de belasting, de jaarrekening en statistiekopgaven in de vorm van XBRL mogen aanleveren bij de instanties die daar over gaan. En juist deze rapportages zijn het dagelijkse werkgebied van de tienduizenden accountants die kleine, middelgrote en grote ondernemingen meehelpen te voldoen aan hun administratieve verplichtingen naar de overheid.
Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met het NTP. Het NTP is onderdeel van het kabinetsstreven om te komen tot een verlaging met 25% van de administratieve lasten voor ondernemers. Het NTP is een gezamenlijk project van de Ministeries van Justitie en Financiën en is in 2004 opgestart met als doelstelling de uitvraagprocessen van de Kamers van Koophandel (KvK], Belastingdienst en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te vergemakkelijken. Dit makkelijker maken van financiële informatiestromen realiseert het NTP door gebruik te maken van XBRL.
Jan Jacobs is - samen met Wilko Stronks - oprichter en directeur van Reeleezee. Deze organisatie levert op internet gebaseerde software met tantskantoren. Vanuit deze praktijkervaringen tisch perspectief, maar vooral een praktisch RL in de accountantspraktijk.
Uitgever Kluwer bv
Druk 1
ISBN/EAN 9789013040951
Auteur Jacobs, J.
Vakken handel en administratie

Anderen bestelden ook: