Zakboek spoedeisende geneeskunde

Prijs: € 51,95
Verwachte levertijd: 3 werkdagen

Omschrijving

Al jaren is het werken op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis favoriet bij jonge artsen. Ondanks de toenemende aandacht voor het specialisme spoedeisende geneeskunde was er tot op h...
Lees meer

Gerelateerde artikelen

Uitgebreide omschrijving

Al jaren is het werken op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis favoriet bij jonge artsen. Ondanks de toenemende aandacht voor het specialisme spoedeisende geneeskunde was er tot op heden nog maar weinig praktische informatie beschikbaar voor de specifieke Nederlandse situatie. Vele professionals hebben daarom de handen ineengeslagen om dit zakboek te schrijven voor hun collega"s op de SEH.

Zakboek spoedeisende geneeskunde start met de eerste beoordeling en opvang van een acute patient (primary assessment), waarbij de diverse op de ABCDE-methodiek gebaseerde algoritmen voor de opvang van instabiele patienten (volwassenen en kinderen) worden uitgewerkt. Vervolgens beschrijft het de aanpak en eerste behandeling (secondary assessment) van een breed scala aan klachten en symptomen. Specifieke, ernstige of vaak voorkomende ziektebeelden op de SEH staan in een apart hoofdstuk beschreven. De relevante vaardigheden van een arts op de SEH komen eveneens aan bod. Ten slotte zijn er korte aanvullende hoofdstukken die ingaan op laboratoriumuitslagen, triage, rampengeneeskunde en wet- en regelgeving.

Zakboek spoedeisende geneeskunde is geschikt voor iedere arts die werkzaam is op de SEH van een ziekenhuis.
Uitgever Bohn Stafleu Van Loghum
Druk 1
ISBN/EAN 9789031342600
Auteur Alkemade
Vakken zorg en welzijn breed

Anderen bestelden ook: